Bohatazena.sk

So správnymi topánkami dobyjete svet. A nebudú vás ani bolieť nohy

V angličtine existuje taký citát: „Give a girl the right shoes and she can conquer the world.“ Do slovenčiny môžeme túto vetu voľne preložiť ako: „Dajte žene správne topánky a ona dobyje svet.“

Zladiť topánky so zvyškom outfitu je fajn, ale sú aj pohodlné?

Ak vás pri citáte v úvode napadla Marilyn Monroe, tak v podstate ste na správnej adrese. Často sa totižto tento výrok prisudzuje práve tejto ikone. I keď v prípade, že začnete trochu pátrať na internete, zistíte, že túto vetu zrejme povedala americká speváčka a herečka Bette Midler.

Nech to už povedala ktorákoľvek z tých dvoch dám, nie je to ďaleko od pravdy. Veď správne topánky dokážu podčiarknuť dokonalosť akéhokoľvek outfitu a ak sa naviac aj úžasne nosia, ľahko sa môže stať, že sa budete cítiť ako keby ste bola skutočne schopná dobyť celý svet.

A častokrát je práve pohodlnosť topánok tá vlastnosť, ktorá by vás mala zaujímať najviac.

Aj keď ide hlavne o vzhľad, pohodlie nesmie chýbať

Áno, niekedy ide pohodlnosť trošku bokom. Hlavne to platí pri výbere obuvi na spoločenské podujatia dnes a platiť to bude aj pri spoločenských udalostiach v budúcnosti. Aj v prípade elegantnej obuvi, akou sú napríklad lodičky, však túto vlastnosť nepodceňujte.

Nadarmo si totižto obujete krásne „ihličky“, ktoré budú dokonale ladiť s vašimi šatami a vaše nohy a pozadie v nich budú vyzerať priam božsky ak sa v nich budete cítiť absolútne nepohodlne a celý večer radšej presedíte za stolom.

Tak nimi nikoho neohúrite. Preto aj ak chcete na spoločenskej udalosti vyzerať perfektne, stále majte (aspoň čiastočne) na zreteli aj pohodlie.

A čím menej formálny dresscode, tým viac môžete pohodlnosť stavať do popredia. Napríklad na celodenný výlet si okrem pohodlného oblečenia zoberte aj maximálne pohodlné obutie, aby ste si užila nielen začiatok, ale aj záver výletu.

Je pravda, že v elegantnom outfite a topánkach by ste na fotkách z nejakého historického centra mesta vyzerala skvele, ale viete, ako budete vyzerať na tých fotkách ešte lepšie? Keď vás nebudú bolieť nohy.


  • Zdroj obrázka: Reshetnikov_art / Shutterstock.com