Bohatazena.sk

Chcela by ste sa venovať niečomu netradičnému? Čo takto motorka?

Hľadáte si nejakú novú záľubu, ktorej by ste sa mohla vo voľnom čase venovať? Nerada trávite čas doma, lepšie sa cítite v exteriéri?

Cvičenie a behanie zvládate aj cez týždeň popri práci, ale cez víkendy a voľné dni by ste rada robila niečo iné, možno menej zvyčajné (aspoň pre ženu)? Vysadnite na motorku.

Ak vás láka adrenalín z jazdy na motorke, nezabúdajte v prvom rade na bezpečnosť

Teda v tom prípade, ak ste mala vždy blízko k adrenalínu a burácaniu motorov. Áno, motorkárka z vás nebude zo dna na deň, potrebujete v prvom rade adekvátne vodičské oprávnenie a vlastnú motorku, ale ak sa vám v kariére darí a nemáte problém investovať aj vyššiu sumu do svojho voľného času, možno ste si práve našla ideálnu záľubu.

Vodičským oprávnením a motorkou to však nekončí. Potrebná je aj motorkárska výbava. Základ tvorí prilba, ktorá je dôležitým bezpečnostným prvkom.

Bez nej na jazdu na motorke nepomýšľajte ani v pozícii spolujazdkyne ani ak sa sama chopíte riadidiel. A keď už si vyberáte vhodnú prilbu, nezaškodilo by mať ani kvalitné oblečenie na motorku.

Čo by ste to bola za ženu, keby aj pri jazde na motorke nevyzeráte ako módna ikona?

Určite ste si hneď predstavila obtiahnuté kožené nohavice a bundu. Aj ste si predstavila, ako by ste takto oblečená vyzerala? Ak pre vás platí to, čo sme spomínali v úvode, že pravidelne sa pred alebo po práci venujete cvičeniu, tak budete vyzerať určite skvelo.

Popri obdivovaní toho, ako dokonale vám „sadne“ kožený motorkársky outfit, však nezabudnite ani na svoje chodidlá a dlane. Kvalitné čižmy s protišmykovou podrážkou a rukavice, ktoré vám zlepšia uchopenie riadidiel a presné riadenie len umocnia váš zážitok z jazdy.

Pri rukaviciach naviac poteší aj možnosť ovládať v nich dotykové obrazovky lebo veď dnes už je dotykové takmer všetko. Jednou z mála výnimiek sú outdoorové LED obrazovky, ktoré určite budete stretávať pri spoznávaní krajiny zo sedla motorky.


  • Zdroj obrázka: Kaponia Aliaksei / Shutterstock.com