Bohatazena.sk

Ako si aj doma vychutnať naozaj skvelú kávu?

Káva je najobľúbenejším nápojom na svete. Zároveň je to nápoj, ktorý dokáže ukrývať množstvo rôznych chutí a vychutnať si ho môžeme na množstvo rôznych spôsobov.

Aj keď v našich zemepisných šírkach bola ešte pred niekoľkými rokmi káva len horká hnedá tekutina, ktorej síce v supermarketoch bolo niekoľko značiek, ale v podstate boli všetky o tom istom, v súčasnosti sa zdá, že pestrý svet kávy sa začína naplno otvárať aj u nás.

Káva nemusí chutiť vždy rovnako

Aj v menších mestách tak môžete nájsť pražiarne, kde si môžete zakúpiť nespočetné množstvo druhov kávy.

V drvivej väčšine ide o kávu Arabica, pretože práve tá ukrýva množstvo rôznych odrôd, ktoré sa dokážu diametrálne odlišovať vo svojej chuti.

Preto ak chcete vo svete kávy zakúšať to najlepšie, rozhodne voľte čistú Arabicu a objavujte chute z rôznych koncov sveta. Ak však zvyknete používať kávu ako ranný príval energie, vedzte, že Arabica má výrazne nižší podiel kofeínu oproti Robuste.

Preto sa zvyknú v rôznom pomere miešať. Tým pádom tak v jednej šálke kávy získate dávku energie Robusty a rozmanitosť chutí Arabicy.

Skvelá káva pripravená bez námahy? S automatickým kávovarom sa to dá

K vychutnaniu si skvelej kávy však nestačí len kvalitná káva, ale aj kvalitný kávovar. Ak zrovna nie ste skúsená baristka, nemusíte si kupovať profesionálny pákový kávovar aký majú vo vašej obľúbenej kaviarni, kde si rada vychutnávate skvelú kávu na krásnych designových stoličkách.

Vystačíte si aj s kvalitným automatickým kávovarom, s ktorým si bez námahy pripravíte šálku lahodnej kávy. A nemusí ísť len o espresso.

Automatické kávovary vám stlačením jedného tlačidla dokážu pripraviť rôzne druhy kávy, či kávových nápojov, takže si vždy vyberiete to pravé nielen vy, ale aj akákoľvek návšteva, ktorá sa u vás zastaví.


  • Zdroj obrázka: Nataliia Zhekova / Shutterstock.com